Passionate About Inspiring Others

Benesch Ferenc - web.jpg

Benesch Ferenc

Kommunikációs tanácsadó,

kreatívigazgató

A munkám a kreatív problémamegoldásról szól. Ezek lehetnek kommunikációs, design, stratégiai vagy éppen személyes témák is. A problémák ugyan lehetnek nagyon különbözőek de feladat mindig ugyanaz: hogyan lehet a legeredményesebb, leghatékonyabban megoldást megtalálni egy adott helyzetben.

 

A kreativitás számomra nem egy elvont fogalom, nem a “kiválasztottak”, a “művészek” kiváltsága. Az alkalmazott kreativitás bárki által tanulható, fejleszthető készség, amit mint egy nyelvet vagy sportot tanulni és gyakorolni kell. Hiszek abban, hogy akkor leszünk eredményesek a munkánkban, vagy az életünk bármely más területén, ha minél kreatívabban gondolkodunk. Legyen szó bármilyen iparágról, munkáról, projektről akkor tudunk hatékonyan dolgozni, együttműködni, ha mindenki a maga területén a legkreatívabban áll hozzá a feladatához.

 

Az elmúlt 20 évben grafikusként, art directorként és reklámfilm rendezőként is dolgoztam. Mielőtt szabadúszó tanácsadó lettem, reklámcégek kreatív igazgatója, művészeti vezetője voltam.  Az évek során számos kreatív díjat nyertem köztük a D&AD, a New York Festivals, az Art Directors Club, az Epica, a PIAF és a Golden Drum elismeréseit. Rendszeresen tagja voltam nemzetközi és hazai reklámfesztiválok zsűrijének is.

 

A kreatív csapatok napi szintű fejlesztése, tréningje mellett számos kreativitás fejlesztő előadást és gyakorlatot tartottam ügyfél partnereinknek is, illetve a VISART művészeti akadémián is tanítottam két évig.

 

Karrier

2017 –                Kommunikációs Tanácsadó, Szabadúszó Kreatívigazgató

2014 – 2017      Ogilvy & Mather és Geometry Global, Vezető Kreatívigazgató

2009 – 2013      Ogilvy & Mather, Vezető Kreatívigazgató

2007 – 2009      Szabadúszó Art Director, Rendező

2006 – 2007      Ogilvy & Mather, Creative Group Head

2005 – 2006      Ogilvy & Mather, Art Director

2000 – 2004      Y&R, Art Director

 

 

Tanulmányok:

2006                    Central European University, Forgatókönyvírás

1996 – 1999      Arts University Bournemouth, UK, BA 3D Design

1997                    Escola Massana Barcelona, Spain, Formatervezés

1994 – 1996      91 Studio, Design Alapok

1994                    Amicus Studio, Grafikai képzés

1990 – 1993      Bánki Donát Műszaki Főiskola, Szervezés és Marketing Szakirány