top of page

Passionate About Inspiring Others

Viki3-3.jpg

KOCSIS Viktória, PhD.

Health coach, mindfulness szakértő, jógaoktató, közgazdász tanácsadó

Már tinédzser koromban is nagyon foglalkoztatott az ember működése. Végül erős matekos gondolkodásomra támaszkodva a Corvinus Egyetemen kötöttem ki, ott is doktoráltam közgazdászként. Ezt követően 10 évig Hollandiában adtam tanácsot az államigazgatásban és nagyvállalatoknak. Ezalatt több mint egy tucat tudományos cikket publikáltam többedmagammal.

 

A közgazdász létem mellett azonban továbbra is motivált, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni. Már az egyetem alatt elkezdtem közgazdaságtant tanítani. Mivel egyetemista korom óta jógáztam, Hollandiában elvégeztem az Iyengar jógaoktatói képzést és hamar el is kezdtem jógát tanítani. Kint elérhetővé vált számomra számos nyugati, kutatásokon alapuló testtudatossági módszer, amellyel kibővítettem klasszikus jóga tanulmányaimat. Hollandiában kezdtem el meditációval is foglalkozni.

Bár jógáztam és naponta kerékpároztam, a munkám ettől még durván stresszes volt. Így saját bőrömön – fáradékonyságon és gyakori has- és hátfájáson keresztül – tapasztaltam meg, hogy az egészség nem magától értetődő. Igazán ekkor értettem meg, hogy a testünk, az érzelmeink és a szellemünk összefüggnek egymással, és igenis az én feladatom a közöttük lévő fenntartható egyensúly megteremtése. Azóta tudatosabban étkezem, a jóga mellett futok, rendszeresen meditálok és relaxálok.

 

Amikor 2016-ban hazaköltöztem, döntési helyzetbe kerültem: melyik szakmámnak szenteljem az életem?  Rájöttem, az emberek sokkal jobban érdekelnek, mint a számok. A jóga, a mindfulness és a well-being mellett döntöttem, megtartva tudományos érdeklődésem a mögöttük meghúzódó mostanra már fél évszázadnyi kutatási eredmények iránt.

 

2006 óta tanítok rendszeresen jógát csoportos és egyéni foglalkozásokon. 2010 óta tartok jógakurzusokat céges környezetben, 2017 óta mindfulness tréningeket is vezetek. Privát környezetben oktatok mindfulness-t menedzsereknek és élsportolóknak. 2021 óta vagyok a Freestyle Consulting Health Coaching csapatának tagja.

 

Munkám során a célom, hogy személyre szabott eszközöket és megoldásokat kínáljak, amik segítségével tudatosabbá válhatunk a saját egészségünkkel kapcsolatban, elindíthatjuk a szükséges változásokat, és felelős, informált döntéseket tudunk meghozni annak további megőrzésében.

Karrier

2020-              

FREESTYLE Consulting Szervezetfejlesztő Kft, együttműködő partner, mindfulness szakértő, jógaoktató, health coach

 

2017-              

YOGAYOGA BUDAPEST,  jóga- és mindfulness oktató

 

2012-2016       

Közgazdász tanácsadó, SEO AMSTERDAM ECONOMICS, Amszterdam, Hollandia

 

2007-2011 

Közgazdász kutató és tanácsadó, CPB NETHERLANDS BUREAU FOR ECONOMICS POLICY

ANALYSIS, Hága, Hollandia

 

1995-2005 

Egyetemi oktató, Budapesti Corvinus Egyetem

 

Végzettségek, képzések:

2005-2020       

Mindfulness és jóga tréningek nemzetközi mesterektől (Donna Farhi, Giovanni Felicioni, Dr. Khammai Dhammasami, Sayalay Anuttara)

2017-2018

Meditáció oktató, Pandita Meditációs Központ (dr. Czike Klára)

2008-2011  

„Somatic” jógaoktató, Yogayoga Amsterdam

2005-

„Iyengar” jógaoktató, BKS I Yoga Institute, Amsterdam

 

2001-2005  

Ph.D, Budapesti Corvinus Egyetem

 

1991-1998       

Közgazdász, MSc, MPhil, Budapesti Corvinus Egyetem

bottom of page