top of page

Passionate About Inspiring Others

Páncsics_Dusán_web.jpg

Páncsics Dusán

Sportpedagógus, tenisz- és erőnléti edző, sportoktató, Health coach

Szerencsés vagyok, mert a kultúrát nagyra becsülő sportcsaládba születtem. Szüleim, tanáraim, edzőim kialakították, majd fenntartották bennem a mindenre nyitottságot, az érdeklődést, a kíváncsiságot, az igényességet. Valamint tőlük tanulhattam meg a tudás és a teljesítmény tiszteletét.

Két sportágban versenyeztem magas szinten. Teniszpályafutásom kilencéves koromban kezdődött. Háromszoros korosztályos magyar bajnok lettem, szerepeltem több első osztályú csapatban.

1987 óta dolgozom sportpedagógusként, technikai és erőnléti edzőként, sportoktatóként.

 

Két sportágban – tenisz, asztalitenisz – végzett edzői munkám során olimpiára, korosztályos és felnőtt világversenyekre, ifjúsági tenisz Grand Slam tornákra készítettem fel sportolókat. Tanítványaim számos hazai és nemzetközi sikert értek el.

Sportolói és edzői pályafutásom alatt volt lehetőségem megtapasztalni, hogy még az átlagosan jó teljesítmény és állapot mögött is milyen következetes, kemény munka rejlik. Azonban a munka mellett elengedhetetlen a jó hangulat, az együttműködés, de elsősorban önmagunk, társaink és a tevékenység tisztelete és szeretete.

 

Ép szellem, ép test, ép lélek.

Tanulmányaim és tevékenységeim során, kezdetben ösztönösen, később tudatosan kerestem a választ a belső egyensúly kialakításának, elérésének lehetőségeire, módjaira. Szakirányú, valamint orvosi iskolai,  pszichológiai tanulmányaim, kutatásaim érintették, majd fokozatosan egyesítették a szellemmel, a testtel, és a belőlük eredeztethető lélekkel foglalkozó tudományterületeket.

A párhuzamosan munkával és tanulással eltöltött évtizedek alatt törekedtem, és Health coachként törekszem a Harmónia – Hitelesség – Hatékonyság alapelvek alkalmazására, hasznosítására.

Hiszen a Health Coaching folyamat egyrészt segíthet a stressz elfogadásában, a pozitív, eustressz-összetevők felismerésében és felhasználásában, a stressztűrés személyes erénnyé, élménnyé alakításában. Másrészt hozzájárulhat, hogy a hozzánk fordulók hatékonyabbá váljanak, hitelesek maradjanak a belső strukturáltságukra épülő önazonosságuk, azaz a szilárd személyes harmóniájuk által.

 

Szerencsés vagyok, mert a Freestyle Health Coaching csapatában nagyszerű emberekkel, magasan képzett kitűnő szakemberekkel működhetek együtt abban, hogy ügyfeleink további életük, egészségük felelős menedzserévé válhassanak.

Karrier

1987-              

Sportpedagógus, tenisz- és erőnléti edző, sportoktató, sportszervező

Végzettségek, képzések:

1987–1991

SOTE, általános orvostudományi tanulmányok

 

2002–2006

TF, Tenisz szakedző

 

2007–2010 

TF, Gyógytestnevelő tanár

 

2015 -

ELTE, Pszichológiai Doktori iskola; Személyiség- és Egészségpszichológiai szak

bottom of page