top of page

Passionate About Inspiring Others

Gergely_Szabolcs_web.jpg

Dr. Gergely Szabolcs

Sebész, Sportorvos, Certifeied Health Coach

Mai rohanó világunkban, melyet egészségügyi szempontból katasztrofális egészségügyi mutatók, káros táplálkozási szokások, túlzott stressz, mozgáshiány, és ezek következtében mentális és  szervi betegségek  jellemeznek, egyre fontosabb lenne felismerni, hogy egyéni felelősségvállalással, aktív cselekvéssel  milyen erőteljes változás érhető el az említett területeken. Hiszem, hogy életünk egy adott fontos szakaszában és azt követően a legjobb befektetés a saját egészségünk, mely teljes és boldog életet, kiteljesedő fizikai és szellemi teljesítőképességet, aktív és örömteli életvitelt biztosít majd számunkra. Az egészségügyi ellátórendszerek többsége nem tud elég hangsúlyt fektetni a megelőzésre, ezáltal túlnyomórészt a már meglévő egészségügyi problémák és betegségek tüneti kezelésére  szorítkozik, mintegy tűzoltás jelleggel. Minden probléma és tünet egy újabb diagnózis lesz, melyet egy újabb gyógyszer felírása követ, anélkül, hogy a háttérben álló okokkal érdemben foglalkoznának.  Ez a forgóajtó jellegű, betegeket és orvosokat egyaránt beszippantó , „betegségügy” kialakulásához vezet számos országban, valódi egészségügy helyett. A rendszer szereplői a „mit szedjek” és „mit írjak fel”  szemléletek csapdájában vergődve nem tudnak érdemi változásokat elérni, holott a beteg oldalon „mit tegyek”, orvos oldalon pedig a „mit magyarázzak és tanítsak”  szemlélet egész más eredményt hozhatna.

Az egészséget holisztikus szemlélettel közelítve, annak pilléreire fókuszálva a problémák kiváltó okát megtalálva és korrigálva egy egész más világba jutunk. Táplálkozás, testmozgás, mentalitás és életvitel az egészség négy pillére, melyekre koncentrálva, aktív cselekvéssel a legtöbb krónikus szervi betegség és szellemi probléma javítható illetve megelőzhető, a gyógyszerigény csökkenthető illetve megszüntethető. Energia szintünket, szellemi és fizikai teljesítményünket fokozhatjuk, immunrendszerünket javíthatjuk – ezzel a COVID-19 mellett egyéb járványok esetén sem leszünk kiszolgáltatottak –,  egészséges élettartamunkat növelhetjük. 

26 év klinikai praxisom sebészetben, sportolói pályafutásom és sportorvosi képzésem segítettek ezek felismerésében, majd egy akkreditált Health Coach diploma megszerzésével konszolidáltam ezen elvek gyakorlatban való hatékony alkalmazását, melyet a Health Coaching mellett klinikai praxisomban is képviselek.

Gyermekkorom óra jelenleg is versenyszerűen sportolok, országúti kerékpározásban és sífutásban amatőr versenyeken dobogós eredményeket értem el, edzéstervezés terén amatőr kerékpáros versenyzők  felkészítését irányítom, akik szintén dobogós eredményeket mondhatnak magukénak.

Karrier

2021

Freestyle Consulting, certified Health Coach 

 

2007–  

Sebész Főorvos, Hinchingbrooke Hospital, Huntingdon, Anglia, Egyesült Királyság

 

2013–2018 

College Tutor - Royal College of Surgeons of England, Hinchingbrooke Hospital

 

2005–2007

Norfolk & Norwich University Hospital, Anglia, Egyesült Királyság - szakorvosi munkám során a laparoszkópos minimál invazív epe-, reflux- és sérv sebészetben szereztem kiemelkedő tapasztalatot

 

2003–2005

Országos Baleseti Intézet, Hasi Sebészeti osztály

 

1998–2003

Szent László Kórház, Sebészeti osztály

 

1994–1998

SOTE I. számú Sebészeti Klinika

 

Végzettségek, képzések:

 

2021

Certified & Accredited Health Coach, dr Sears Wellness Institute, USA

 

2019

Posztgraduális diploma Sport- és testedzésorvostanból - University of South Wales, Egyesült Királyság

2008

Systematic Reviews, Research Methodology - University of Oxford, Egyesült Királyság

 

2000 

Sebészet Szakvizsga, jeles minősítéssel

bottom of page