top of page

Passionate About Inspiring Others

Hufnágl_Ági_web.jpg

Dr. Hufnágl Ágnes

Belgyógyász szakorvos, háziorvos, Health Coach

A budapesti Semmelweis Orvostudományi egyetemen végeztem 1990-ben, de már 1989-től folyamatosan dolgoztam az Országos Mentőszolgálat Központjában. Mentősként megtanultam a gyors és határozott döntések fontosságát, nagyon jó iskola volt az életre!

 

A diploma átvétele után öt évig dolgoztam egy budapesti kórház belgyógyászatán szakvizsgára készülő orvosként, majd a belgyógyász szakvizsgával a zsebemben egy rövid gyógyszergyári kitérő következett. Ez alatt a közel három év alatt lehetőségem nyílt belülről megismerni egy multinacionális cég szervezeti működését. 

2001-ben kerültem a XII. kerületi háziorvosi rendelőbe, ahol mind a mai napig mintegy 1600 páciens egészsége felett őrködöm.

Két szakvizsgával és több, mint húsz éves háziorvosi gyakorlattal hiszem és vallom, hogy bármilyen betegséget csak a pácienssel együttműködve, közösen lehet legyőzni, meggyógyítani. Igyekszem mindenkinek elmagyarázni, mi, miért és hogyan zajlik a szervezetében. Meggyőződésem, hogy minden ember motiváltabb, ha tudja, hogy mit kell tennie saját magának a szervezete jólléte érdekében. Nem varázslatos latin kifejezésekkel, utasításokkal és főleg nem egy marék gyógyszerrel kell kezelni a problémákat, hanem holisztikusan, a pácienssel „kézenfogva” együtt kell megtalálni a problémák kiindulópontját és ezt megpróbálni megoldani. Ha időben ezt felismerjük, az életmód, táplálkozás, mentális hozzáállás módosításával közösen megelőzhetjük a komolyabb baj kialakulását.

Ebben a szemléletben meggyőződéssel hiszek és remélem a Freestyle csapatommal minél több egészségre, aktív életre vágyó embernek segíthetek megtalálni a céljai eléréséhez vezető személyre szabott utat.

Volt egy hosszú, több éves időszak az életemben, amikor szenvedéllyel, rendszeresen futottam. Sajnos egészségügyi problémák miatt egy ideje nem tudok futni, de továbbra is az életem része a rendszeres mozgás (gyaloglás, torna).

 Belgyógyász szakorvosként (és hiú nőként is) sokat tanulmányoztam a különböző diétákat, egészséges étrendeket. Hogyan hatnak ezek a szervezetünkre, miként befolyásolják az élettani folyamatokat, mik az előnyei, mik a veszélyei, kinek-mire kell odafigyelnie. Így elmondhatom, hogy mind szakmailag, mind kísérleti alanyként nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt évek során az egészséges, tudatos táplálkozás területén.

Karrier

2021

Freestyle Consulting, Health Coach 

 

2001–  

Háziorvos szakorvos, Budapest, 12.kerület 1600 kártyával

 

1996–2001

Bristol Myers Squibb, Orvoslátogató, Onkológiai csapat

 

1995–1997

Szent István Kórház Onkológia, segédorvos

 

1990–1995

Jahn Ferenc Kórház Belgyógyászat, segédorvos                              

 

1989 –1990

Országos Mentőszolgálat, Mentőtiszt                   

 

1987, 1988

Gyakornok, Grazi Állami Kórház

 

1989

Gyakornok, Bonn Állami Kórház

Szakvizsgák:

 

2004

Háziorvosi szakvizsga – folyamatosan megújítva

1996

Belgyógyász szakvizsga – folyamatosan megújítva

Végzettségek, képzések:

 

1990

Általános orvos, Semmelweis Egyetem, Budapest

bottom of page