top of page

Passionate About Inspiring Others

berény web foto.jpg

Mangel Berény

Pszichológus, Health Coach

Az egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos gondolkodásomat három, az életpályámat is meghatározó életszakasz formálta.

Élsportolóként több korosztályos és felnőtt világversenyen vettem részt, ifjúsági Világ- és Euróbajnokként 1998-tól bekerültem a felnőtt válogatottba és később a 2000. évi Sydney Olimpia versenyzői keretébe is. Testközelből láttam és tapasztaltam, hogyan kapcsolódik össze az élsport és a testtudatosság. Nap mint nap abban éltem, hogyan lehet tudatosan feszegetni a fizikai teljesítőképességünk, és így az egészségünk határait. Csak évekkel később ismertem fel, hogy az „élsportolói testtudatosság” akkoriban szinte kizárólag a fizikai teljesítményről, és kevésbé az egészségről szólt.

A sportkarrierem lezárulta, és az egyetem elvégzése után majdnem egy évtizeden keresztül klinikai szakpszichológusként dolgoztam. A pszichológusi munkában felemelő élmény volt megtapasztalni, hogy a pszichoterápia mennyit segíthet a hangulatzavarok, szorongásos zavarok, stresszkezelési- és egyéb problémák kezelésében. Ugyanakkor egyre világosabb lett számomra az is, hogy a hatékonyabb megelőzéshez, vagy az átmeneti javulás és az életminőség fenntartásához sok esetben a pszichoterápiás módszertan önmagában kevés.

Új felismeréseket, új távlatokat hozott a coaching módszertan, amit nagyjából 6 évvel ezelőtt ismertem meg, és kezdtem alkalmazni egyéni- és csoportos fejlesztési folyamatokban. A coaching módszertan hatékonyan támogatja a tudatos változást, a felelősségvállalást és a különböző személyes- és üzleti célok hatékony elérését. Azonban megfelelő szintű testi-, lelki- és szellemi energia nélkül nehéz valódi változásokat elérni. Senki sem képes hosszú távon jól végezni a munkáját, jól vezetni csapatokat vagy cégeket, egészségesen kapcsolódni a szűkebb és tágabb környezetéhez, jól érezni magát a kapcsolataiban anélkül, hogy tudatosan és felelősen tekintene magára, saját testi- és lelki egészségére.

Karrier

2020–                 

FREESTYLE Consulting Szervezetfejlesztő Kft., pszichológus, szervezetfejlesztő, coach

2015–2020        

NEOSYS Szervezetfejlesztő Kft., coach, tanácsadó

2014–2015        

Szociális képzések rendszerének modernizációja, tréner / TÁMOP 5.4.10.

 

2009 –2013        

OORI Tündérhegyi Pszichoszomatikus- és Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály,                                  klinikai szakpszichológus

 

2006–2009        

Péterfy Sándor Utcai Kórház Krízis Intervenciós és Pszichiátriai Osztály, pszichológus

 

Végzettségek, képzések:

 

2001–2006        

ELTE PPK – pszichológia szak

 

2002–2004         

Magyar Pszichodráma Egyesület – pszichodráma asszisztensi fokozat

 

2006–2010         

Debreceni Egyetem – klinikai szakpszichológus képzés

 

2014–2015           

Neosys 1 éves Coach Master képzés, Budapest

bottom of page