top of page

Passionate About Inspiring Others

JakoMelinda_web.jpg
Jako_Melinda_edited.jpg

JAKÓ Melinda

Szervezetfejlesztő, coach és team coach

Az emberekben és csapatokban lévő fejlődési potenciált és a változási erőforrásokat keresem, amikor belépek az ügyfél világába. Arra fókuszálok, hová tudom eljuttatni az ügyfelet, hol van a szenvedélye és milyen támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a felismeréseit cselekvésbe fordítsa át.

Különösen inspirál, hogy a kliens dilemmái mögött milyen tágabb emberi és üzleti kontextus jelenik meg. Jelenlét, élesség, felelősség, hitelesség, hatni akarás és humor – ezek a legfontosabb hívószavak, melyek mentén leginkább megélem a fejlesztési helyzeteket.

 

A legeredményesebb akkor tudok lenni, ha erős bizalmi szövetséget tudok kötni egy vezetővel vagy csoporttal a változásra és közös folyamatra. Azokban a szervezeti kultúrákban tudok jól dolgozni, ahol van kíváncsiság, a különbözőség hozzáadott érték, bátran lehet alkotni, és fontos az eredményesség.

Több mint 17 éves szervezetfejlesztői szakmai tapasztalattal rendelkezem. A legkülönbözőbb profilú és kultúrájú multinacionális és kisvállalati projektekben szereztem már fejlesztői élményeket: leggyakrabban vezetőfejlesztőként, business coachként, menedzsment csapatok mellett team coachként, kisvállalati területen tanácsadói szerepkörben dolgozom. Számokban kifejezve több mint 350 tréneri nap, 550 coaching óra és 100 team coaching nap van a hátam mögött.

 

Meggyőződésem, hogy a szervezetek legkisebb körülhatárolható egységében, a csapatmunkában érhető el a legintenzívebb fejlesztői hatás. Az együttműködés- és vezetésfejlesztési módszertanok közül ezért szeretem az action learning és transzformatív team coaching erejét, mert az intenzív tanulás mellett a megoldásra is fókuszál.

Régóta élvezem a Gestalt megközelítés erejét. Meglévő mintázatokat keresek a szervezeti dinamikában, és erre reagálok tanácsadóként. Az ügyféllel közösen hozzuk létre a válaszokat.

Karrier

2021-              

FREESTYLE Consulting Szervezetfejlesztő Kft, szervezetfejlesztő tanácsadó

 

2008-2021       

OD Partner Szervezetfejlesztő Kft, szervezetfejlesztő tanácsadó

 

2002-2007       

Easy Learning Hungary Készségfejlesztő Kft., tréner

Végzettségek, képzések:

2016–2017    

Ascon / Gestal Coaching Center – transzformatív team coach

2014–2015    

Gestalt Coaching Center – action learning facilitátor, mester coach

2012–2013    

Neosys Coaching School – business coach

2011              

Human Synergistics – szervezeti kultúra szakértő

2002–2005    

Debreceni Egyetem – középiskolai tanár, geográfus Phd

bottom of page