top of page

Passionate About Inspiring Others

Viki3-3.jpg

KOCSIS Viktória, PhD.

Jóga- és mindfulness oktató, közgazdász tanácsadó, kutató

Az életünk során folyamatosan interakcióban vagyunk környezetünkkel, a világgal. Különösen fontos, hogyan fordulunk a körülöttünk lévőkhöz, az interakciók milyen hatást keltenek. Ennek megértése, formálása kulcsemberek számára elengedhetetlen.

Másfél évtized tanácsadói munkám során megtapasztaltam, hogy a fokozott stressz, munkahelyi konfliktusok, vagy akár az állandóan változó környezethez való alkalmazkodás szellemileg és fizikailag is leterhelnek minket. Két évtizednyi jógázás, mindfulness gyakorlás és oktatás – alátámasztva számos nyugati kutatási eredménnyel – bebizonyította, hogy ezek a rendszerek eredményesek a produktív lelkiállapot, a nyugalom elérésében, a kreativitás növelésében, a problémamegoldásban, a stratégiai döntésekben, vagy akár a reziliencia (kitartás, megújulási képesség) fejlesztésében. Ennek eléréséhez mindenki számára léteznek egyszerű, személyre szabott eszközök; ezek megtalálása a célom.

Közgazdászként végeztem a Corvinus Egyetemen. Még az egyetem alatt elkezdtem közgazdaságtant tanítani és a tanítás a szenvedélyemmé vált. Közel tíz évig oktattam a Corvinus-on és más üzleti főiskolákon.

2003-ban Amszterdamba költöztem, ahol a közgazdasági PhD megszerzése után tíz évig adtam tanácsot az államigazgatásban és nagyvállalatoknak. Ezalatt több mint egy tucat tudományos cikket publikáltam többedmagammal.

2006 óta tartok rendszeresen jógaórákat. Hazaköltözésem után, 2017-ben létrehoztam saját stúdióm, a Yogayoga Budapestet. 2010 óta tartok jógakurzusokat céges környezetben. 2017 óta mindfulness tréningeket is vezetek.

Karrier

2020-              

FREESTYLE Consulting Szervezetfejlesztő Kft, senior tanácsadó

 

2017-              

YOGAYOGA BUDAPEST, tulajdonos, jóga- és mindfulness oktató

 

2012-2016       

Közgazdász tanácsadó, SEO AMSTERDAM ECONOMICS, Amszterdam, Hollandia

 

2007-2011 

Közgazdász kutató és tanácsadó, CPB NETHERLANDS BUREAU FOR ECONOMICS POLICY

ANALYSIS, Hága, Hollandia

 

1995-2005 

Egyetemi oktató, Budapesti Corvinus Egyetem

 

Főbb végzettségek:

2005-2020       

Mindfulness és jóga tréningek nemzetközi mesterektől (Donna Farhi, Giovanni Felicioni, Dr. Khammai Dhammasami, Sayalay Anuttara)

2008-2011  

„Somatic” jógaoktató, Yogayoga Amsterdam

2005-2008 

„Iyengar” jógaoktató, BKS I Yoga Institute, Amsterdam

 

2001-2005  

Ph.D, Budapesti Corvinus Egyetem

 

1991-1998       

Közgazdász, MSc, MPhil, Budapesti Corvinus Egyetem

bottom of page