top of page

HEALTH COACHING

A Health Coaching egy olyan támogató folyamat, amelynek célja az ügyfelek szellemi, testi és lelki egészségének megteremtése, megőrzése és megelőző jellegű védelme.

A Health Coach személyre szabott ösztönzés révén segít ügyfeleinek a lehető legjobb életminőség elérésében. Noha az aktuális témák nagymértékben változhatnak, a Health Coaching foglalkozások egy dolog körül forognak: segítenek a folyamatban résztvevőnek megvalósítani egyedi egészségügyi céljait. Ez jelentheti többek között a testmozgást és a fizikai aktivitást, a fogyást, a jobb stresszkezelést, a holisztikus táplálkozást, a krónikus betegségek kezelését, az immunrendszer megfelelő támogatását. Ügyfeleink elsajátítják azokat a készségeket, módszereket, amelyekkel támogatás nélkül is fenn tudják majd tartani a kívánt egészségszintet.

szorfosB-4-négyzetes-web.jpg

ÚJ IGÉNYEK,

ÚJ SZEMLÉLET

A Health Coaching Magyarországon egy teljesen új szolgáltatás, viszont a világban már régebb óta elterjedt. Az Egyesült Államokban több, mint 120 ezer Health Coach dolgozik jelenleg és komoly, professzionális minősítő, oktató szervezetek, egyetemek segítik a munkájukat.

 

Nálunk is egyre nagyobb igény van arra, hogy tudatosabban és az összefüggéseket jobban megértve foglalkozzunk az egészségünkkel. Az elmúlt időszakban mi is sokat beszélgettünk erről a témáról partnereinkkel, ügyfeleinkkel, akik markáns megállapításokat, új igényeket, előremutató elvárásokat fogalmaztak meg saját életükkel, egészségükkel kapcsolatban.

HEALTH COACH KÖZPONT

A Health Coach Központ Magyarország első, professzionális health coach csapata. Magasan képzett, több évtizedes tapasztalattal bíró szakembergárdánkkal célunk az, hogy ügyfeleink saját egészségük tudatos, felelős irányítójává váljanak.​ Csapatunkban folyamatosan fejlesztjük magunkat és az egyéni health coaching folyamatokat konzíliumok megtartásával mélyítjük, támogatjuk.

kocka.jpg
affidea-logo.jpg

Affidea

A Health Coach Központ a Freestyle Consulting és az Affidea Magyarország stratégiai együttműködéséből született.

Affinity, Fidelity, Idea – azaz érzékenység, hűség, újító szellem. Ezen a három pilléren nyugszik az Affidea mintegy 30 éves munkája, melyeknek köszönhetően a legnagyobb hazai képalkotó diagnosztikai szolgáltatóvá, valamint a magyar magán- és vállalat-egészségügyi piac meghatározó szereplőjévé válhatott.

 

 Az Affidea ma már nemcsak hazánk, de Európa piacvezető magánegészségügyi szolgáltatója is: 16 ország több mint 280 egészségközpontjában évente 14 millió képalkotó vizsgálatot végezve lát el 7 millió pácienst. Munkatársai körében 9000 szakembert van, közülük az orvosok száma meghaladja a kétezret.

Anchor 1

CSAPAT

E86I9513-2.jpg

Bruckner György

Szervezetfejlesztő tanácsadó, coach, Health Coach

E86I9493-2.jpg

Wavrik Gábor

Szervezetfejlesztő, tréner, coach, Health Coach projekt vezető

berény web foto.jpg
Mangel Berény

Pszichológus, Health Coach

Viki3-3.jpg

Kocsis Viki

Health Coach, mindfulness szakértő, jógaoktató, közgazdász tanácsadó

Gergely_Szabolcs_web.jpg

Dr. Gergely Szabolcs

Sebész, Sportorvos, Health Coach

Hufnágl_Ági_web.jpg

Dr. Hufnagl Ágnes

Belgyógyász szakorvos, háziorvos, Health Coach

Páncsics_Dusán_web.jpg

Páncsics Dusán

Sportpedagógus, tenisz- és erőnléti edző, sportoktató, Health Coach

SZAKMAI KONCEPCIÓK

A Health Coach Központ célja a testi és lelki egészség elérése, javítása, fenntartása, és ezen keresztül a betegségek megelőzése, illetve kockázatuk csökkentése. A Health Coaching fontos eszközt ad a kezünkbe ahhoz, hogy legfontosabb kincsünk, az egészségünk aktív és tudatos menedzserei lehessünk, emellett egyéni képességeinket, fizikai és szellemi teljesítőképességünket fokozzuk, előttünk álló éveinket a lehető legjobbá tegyük.

Napjaink egészségügyi ellátó rendszereinek többsége nem képes megfelelő hangsúlyt helyezni a megelőzésre. Ennek direkt következménye hazánkban az Európai Unió viszonylatában is különösen rossz egészségügyi mutatók. A COVID-19 pandémia alatt a megelőzés még nagyobb hangsúlyt kapott.

A Health Coaching folyamata során holisztikus megközelítésben az egészség négy legfontosabb pillérével egyaránt foglalkozunk: táplálkozás, testmozgás, életvitel és mentalitás. Az egészséges anyagcsere és immunrendszer eléréséhez ezen négy pillér elemeinek komplex kölcsönhatásának megfelelő egyensúlya szükséges.

Az egészségi állapot felmérésében biometriai adatokat, laboratóriumi vizsgálatokat és komplex kérdőíveket egyaránt használunk, melyek eredményét több szakember bevonásával konzílium során értékeljük ki. Ennek ismeretében az ügyféllel közösen történik az esetleges problémák, fontos célok, lehetséges beavatkozási és változási pontok meghatározása. Ezek megvalósításához a Health Coach megfelelő edukációval, eszközökkel és megoldásokkal támogatja ügyfeleinket. A folyamat a modern medicina, edukáció és a coaching módszertan elemeit ötvözi. Szakember gárdánk általános hozzáértés mellett orvosi, sportorvosi, pszichológiai, edzői, coaching és speciális Health Coach háttere segítségével mindenre kiterjedő figyelmet biztosít ügyfeleink számára. Ezzel szolgáltatásunkat Magyarországon több tekintetben elsővé és egyedülállóvá teszi.

SZOLGÁLTATÁSOK

EGYÉNI HEALTH COACHING FOLYAMAT

A folyamat során a coach az első perctől kezdve támogatja az ügyfelet, és 1-2 hetente tartanak coaching alkalmakat. A 10 alkalomból álló folyamat ezáltal 3-4 hónapig tart.

A folyamat a következő lépésekből áll:

  • Diagnózis: laborvizsgálatok, fizikai-szellemi-lelki egészséget felmérő online tesztek és elbeszélgetés. A diagnózis lezárásaként a minimum 3 tagú szakmai konzílium megtárgyalja a javaslatokat, és kijelöli a lehetséges beavatkozási területeket. A coach és ügyfél ez alapján dönt az egészség célokról.

  • 10 alkalmas kísérő folyamat: Az egy órás üléseken a coach segít abban, hogy az ügyfél elérje a megnevezett célokat. Mind szóban, mind írásos segédletekkel, útmutatókkal támogatja az ügyfelet. A folyamat alatt a felmerülő igények esetén egy szakmai szupervízor támogatja a coach-ot.

  • Záró diagnózis: A folyamat végén záró diagnózis készül, újabb konzílium üléssel, hogy közösen felmérjék a változást, a folyamat sikerét.

  • Után-követés: Három alkalmas után-követés is a folyamat része (a zárás után 2 héttel, 2hónappal, és 6 hónappal), amelyek alkalmak segítik az elért célok fenntarthatóságát.

EGYÉNI HEALTH COACHING FOLYAMAT

Bővebben

HEALTH COACHING WORKSHOPOK EGY SZERVEZET BELÜL

A Health Coaching koncepciója nem csak egyéni folyamatokban tud hatékony támogatást adni azoknak, akik az egészségükkel tudatosabban szeretnének foglalkozni. Arra is alkalmas, hogy nagyobb szervezetek, vállalatok különféle csapatainál, csoportjainál a 4 pillér (életvitel, mentalitás, mozgás, táplálkozás) által lefedett egészség témákat a résztvevőkben tudatosítsa, elmélyítse és változásokat indítson el.Ideális esetben, több csoportos alkalom révén lehetőség nyílik olyan tanuló csoportok létrehozására is, ahol a csoporttagok már egymást tudják segíteni a változásokban. Minden Health Coaching workshop egyedi, a megrendelő igényeinek figyelembevételével alakítható, testre szabható.

HEALTH COACHING WORKSHOPOK EGY SZERVEZETEN BELÜL

Bővebben

HEALTH COACHING NYÍLT WORKSHOPOK

Folyamatosan fogunk meghirdetni olyan nyílt, tehát bárki által elérhető csoportos workshopokat, ahol a legaktuálisabb, a résztvevők számára legfontosabb témákra fogunk fókuszálni. A táplálkozás, a mozgás, az életvitel és a mentalitás területeiről kiválasztott témákban fogjuk a csoportokat a mélyebb megértés, feldolgozás, tudatosítás felé orientálni, és a változáshoz szükséges konkrét akciók közös kidolgozásával segítjük a különböző egészség célok megvalósulását.

HEALTH COACHING NYÍLT WORKSHOPOK

Bővebben

HEALTH COACH KÉPZÉS

Nagy részt szeretnénk vállalni abban, hogy Magyarországon is széles körben elterjedjen az egészségünkkel való tudatosabb foglalkozás, a megelőzésért tett egyéni felelősség megértése és a szükséges változások véghezvitele, fenntartása. Úgy gondoljuk, hogy a Health Coaching koncepciója nagy mértékben hozzá tud ezekhez járulni. Ezért 2021 őszén indítjuk el a Health Coach Központ első Health Coach képzését. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, a kapcsolatban megjelölt emailcímen tudod felvenni velünk kapcsolatot és tudunk tájékoztatni a részletekről.

HEALTH COACH KÉPZÉS

Bővebben

REFERENCIÁK

GRÓSZ JUDIT

RTL Magyarország

Digitális- és üzletfejlesztési igazgató

Az elmúlt másfél év megmutatta a valódi jelentőségét az egészséges életmódnak. Hogy mennyit számít, ha nem kell amiatt aggódnunk, hogy az átlagosnál jobban kitettek vagyunk egy betegségnek. Én egészségesen élek, sokat sportolok és még így is volt félnivalóm a korom miatt. Szerettem volna szakértőkkel átnézni az állapotomat és megtudni, mi az, amivel tovább tudom javítani 50 felett a kondíciómat, és az életminőségemet. Ezért fordultam Health Coach-hoz.

Dr. Gergely Szabolcs-csal való  coaching folyamatom után elkezdtem a szakaszos böjtöt és a sportolási szokásaimon is változtattam, speciális futóedzéseket iktatok be az anyagcsere gyorsítása érdekében. 

KREITER ÉVA

Dreher Sörgyárak

HR igazgató

A legjobb pillanatban talált meg a Health Coaching lehetőség. Éppen kezdtem kifogyni a “saját” megoldásokból, amikor beindult a közös folyamatunk Kocsis Viki Health Coach-csal. Az ő szakmai támogatása, objektív tükre és holisztikus szemlélete nagyon sokat segített számomra egészségügyi céljaim elérésében. A célom nem a megvalósítás maga, hanem az odavezető, reálisan kivitelezhető terv megalkotása, kipróbálása, az akadályozó tényezők azonosítása és kiiktatása. Viki segített motiváltnak maradni a folyamat során és élvezni magát a közös munkát is. Viki és a mögötte álló Health Coach csapat komplex egészként kezeli az egészséget, mint témakört és szerintem ez hiánypótló, és - így a pandémia közepén - persze nagyon aktuális is. Sokat tanultam magamról, az engem érintő kérdések szakmai hátteréről, valamint eszközöket/tudást is kaptam a folyamat során ahhoz, hogy tartani tudjam az irányt később is, önmagam. Az, hogy elkezdjünk így gondolkodni magunkról, az egészségünkről, 40 fölött szerintem kötelező! Addig érdemes elkezdeni, amíg még minden nagyjából jól működik. Az egészséges életmódnak nagyon nagy szerepe van a későbbi megelőzésben és az egészség megőrzésben. Én ezért is kezdtem bele.

MÉSZÁROS MARIANN

Deutsche Telekom IT Solutions

HR Igazgató

Számomra a Health Coaching azért volt érdekes és egyben invitáló, mert komplexen foglalkozik az egészséggel és nem csak "egy-egy elemet" próbál felölelni. A mentális - fizikai és lelki egyensúlyhoz szükséges témaköröket és kérdéseket biztosítja a programsorozat. Annak érdekében, hogy a válaszok terén is komplex gondolkodásra és támaszra számíthasson a programban résztvevő, egy szakmai konzultánsi csoport dolgozik a háttérben, és ez a tudat személy szerint nekem hitelességet és szakmai elkötelezettséget jelentett nem csak az induláskor, hanem az egész Coaching alatt. Mangel Berénnyel, Health Coachommal, az első találkozó során megállapodtunk a keretekben, illetve abban is, hogy mi a szándékom ezen programban való részvételemmel, egyben hol vannak a kérdőjeleim és az elakadásaim. Berény rugalmasan állt az időbeosztáshoz, azonban tudatosan figyelemmel kísérte a magam felé tett vállalásaimat. Egyben kérdezett, aktívan figyelt és javasolt, valóban segítette az önreflexiót, illetve egy következő potenciális előrelépés észrevételében is hathatós támaszom volt. A Health Coachingba én egy sabattical utáni időszakba érkeztem. Visszatértem a pörgős munkahelyemre és a szakmai igényességem megtartása mellett kiemelten fontos volt a számomra, hogy a munka-magánélet egyensúlyát meg tudjam tartani. Fontos volt, hogy harmóniában tudjak maradni elsősorban magammal és ez által természetesen a szeretteimmel, ismerőseimmel / kollégáimmal a lelki-fizikai-szellemi hármas tudatos(abb) alkalmazásával. A folyamat alatt is megerősödött bennem: nem elég tudni, alkalmazni is képesnek kell lenni:-), hogy a legnehezebb magadon változtatni és egyben az egyik legjobb érzés, amikor szembesülsz azzal, hogy sikerül. Azt hiszem az elfogadásban és talán az elengedésben is fejlődtem a folyamatban, és látom még a további tartalékokat is ebben:-). Azoknak ajánlanám a Health Coachingot, aki az életében úgy érzi, hogy egyszerre több helyen kell hatékonyan, aktívan, akár idő vagy egyéb prés alatt teljesítenie, és ezt olyan módon szeretné abszolválni, hogy közben személyisége, "egészlegessége" és egészsége meg tudjon maradni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELTÉTELEK, KAPCSOLAT

 

EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELTÉTELEK

A Freestyle Consulting Kft. kijelenti, hogy az általa biztosított Health Coaching szolgáltatás nem tartozik az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV törvény hatálya alá, azaz nem minősül egészségügyi ellátásnak, vizsgálatnak, szolgáltatásnak. Bármely külső egészségügyi szolgáltató által elvégzett esetleges laborvizsgálat kiértékelését, valamint ennek alapján egészségügyi tanácsadást és javaslatok megfogalmazását a Health Coaching folyamatban az Affidea Magyarország Kft. (1083 Budapest, Bokály János u. 44-46.), mint külső egészségügyi szolgáltató teljesíti.

A Freestyle Consulting Kft. az ügyfeleivel kötött szerződésekben külön hangsúlyt fektet az alábbiakra:

  • A Health Coaching folyamat nem helyettesíti a felmerülő szükséges orvosi vizsgálatokat, diagnózist és kezelést;

  • Ügyfél bármilyen fizikai vagy mentális kondíció esetén kikéri a kezelőorvosa véleményét a Health Coaching alkalmazásával kapcsolatban;

  • Ügyfél saját felelőssége a Health Coach-ot minden alkalom előtt informálni aktuális betegségéről és sérülésekről, saját felelőssége követni a Health Coach javaslatait, valamint figyelni a testének jelzéseit és mindent megtenni a sérülések elkerülése érdekében;

  • A Health Coach nem felel a Health Coaching folyamat alatt az ügyfél által önmagának okozott sérülésekért, károkért.

KAPCSOLAT

 

Azoknak, akik tudatosabban szeretnének foglalkozni az egészségükkel és maguknak kitűzött magas életminőséget akarnak elérni, fenntartani, várjuk jelentkezését a healthcoaching@freestyleconsulting.hu emailcímen,

vagy hívásukat a +36709477282-es telefonszámon.

bottom of page